Stresszel való megküzdés és reziliencia webinárium

Online tréning

"A stressz az élet sava borsa", "Szükségünk van a stressz hatására, hisz e nélkül nem élnénk, csak vegetálnánk"... hangoztatta Selye János előszeretettel. Meg persze mondhatnánk azt is, hogy "ami nem öl meg az erősebbé tesz", és persze hogy a "valódi élet és a csodák a komfortzóna elhagyásával kezdődnek"... 

...és már hallom is, ahogy mondod: "Na kössz! És mégis hogyan, amikor az életem egy merő rohanás/szorongás/kapkodás/dühöngés, és nem a fejlődés a szó, ami eszembe jut, amikor a nap végén bedőlök az ágyba, hogy nem sokkal később megébredjek és nyűgösen, puffogva forgolódjak hajnalig, az ébresztő előtti félórás alvásom kezdetéig." 

Mert könnyeb mondani, mint csinálni. 

Ez a tréning abban segít, hogy csinálni is tudd a stresszel való megküzdést,  ne csak elolvasni egy elmés motivációs kiírásban. 


A képzésen a heyed, ha

  • O szívesen megtanulnál új technikákat, módszereket, amelyeket kihívással teli időszakban alkalmazhatsz
  • O ha a munkád során gyakran stresszes, feszült helyzetben találod magad
  • O ha érezted már úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, és nehezedre esett megtartani a nyugalmadat
  • O ha az elmúlt hónapok nehézségei téged is megviseltek

A 2×6 órás webinárium gyakorlatias, online tréning formában készít fel a stresszes időszakok kezelésére és a személyes erőforrások kiaknázására. Foglalkozunk

- a lelki ellenállóképesség fejlesztésével,
- a stressz erőforrássá alakításával,
- a kihívások során is stabil testi-lelki-szellemi állapot elérésével.

Ehhez egyfelől a pszichológiai fejlesztés széles repertoárját használjuk fel (stressz és megküzdés diagnosztika, stressz-önismeret, relaxáció, tudatos jelenlét, fejlődésorientált gondolkozás, önbecsülés fejlesztése), másfelől az egészséges testi-lelki működést támogató életmódtanácsadás több megközelítését is segítségül hívjuk (mozgás, alvás, regeneráció, énidő, lassabb élet, hygge, természet).

Az online tréning módszerei: személyes stressz és megküzdési képesség diagnosztika teszttel és kérdőívvel, interaktív témafeldolgozás, saját élmény szerzése és gyakorlás (pl. relaxáció, mindfulness, légzéstechnika), stresszkezelő praktikák megosztása, demonstrációk.


A következő online program időpontja tervezés alatt áll.