T.E.H.E.T.SZ. magadért önismereti program

...avagy az önszabotázs és önsorsrontás pszichológiája, és amit TEHETSZ ellene! 

Gyakori élményünk lehet a mindennapokban, hogy mi magunk ássuk alá saját munkánkat, sikerünket, vagy lehetőségeink megvalósítását. Mintha valami láthatatlan erő dolgozna bennünk, hogy saját magunk által szabotálja a békésnek induló párkapcsolati/családi együttlétet, megakassza a prioritásunkban legelől lévő feladat megvalósítását, elkaszálja az újonnan kialakított, jó szokásunk fenntartását, vagy megőrizze az elhagyni vágyott, rossz szokásainkat.   

Pedig milyen jól hangzik az önsegítő könyvünk praktikus tanácsa, vagy a kedvenc motivációs előadók egyértelmű útmutatása... erősnek is érezzük magunkat január elsején: most tényleg sikerülni fog, amit megfogadtunk erre az évre... zsigereinkből jön a biztos tudat, hogy a pozitív gondolkodás ezentúl segíteni fog, és a negaítv szemlélet elhagyásával többé nem vonzom be a rosszat....

...és aztán támadnak a hétköznapok, és előbb-utóbb minden megy az eredeti kerekvágásban, a jól megszokott mintázat szerint. Például mozgás helyett sorinézés, a kitűzött célok megvalósítása "holnapra" kerül, mert ma van sürgősebb, pozitív életszemlélet helyett szorongás minden apróságon, rendszeres kocogás helyett fél dobozzal több piros Malbi, folyamatosan halogatott világmegváltás, elnapolt munka-magánélet egyensúly. 

Ez egy jól ismert lélektani folyamat, aminek oka a már meglévő rutinjaink értékességében, a berögzült megküzdési és önnyugtató módszereink biztonságában, az áldozati lét személyes előnyeiben, és a gyerekkorból áthozott sémáinkban keresendő. Azonban a nagy kérdés, hogy vajon meddig és miben támogat minket mindaz, amit a sokéves munkával felépítettünk, és talán hosszú időn át jól, vagy rosszul, de védett és szolgált minket.  

A T.E.H.E.T.SZ. tréning ezeket a folyamatokat veszi górcső alá, igazán személyes és önsimereti jelleggel. A program célja nem csupán az okok feltárása, hanem:

 • a tudatosság és elfogadás erősítése, 
 • a megértésből származó tudás hasznosítása
 • praktikus technikák és készségek elsajátítása, 
 • korábbi szokásaink "újrahasznosítása", átírása vagy átalakítása minket jobban szolgáló rutinokká, 
 • a legmélyebb, személyes vágyak felismerése, tisztelete, és mind önmagunk, mind pedig a világ számára hasznosabb módon való kielégítésük, 
 • tanuló, fejlődő, később pedig önfejlesztő közösség létrehozása.  

A T.E.H.E.T.SZ. program felépítése

A program 3 darab, 2 napos modulból áll, amelyek különállóan, önmagukban is elvégezhetők, de erősen ajánlott az első modullal kezedni a folyamatot. 

I. modul (2 napos tréning): A tudatosítás és elfogadás művészete

 • tudtosság és elfogadás alapkészségeinek fejlesztése 
 • mindennapos önszabotázs-technikáink hátterében megbújó sémáink tudatosítása 
 • áldozat-szerep és önsajnálat hasznának és árának felismerése

    A tréning kulcsfogalmai: tudatos jelenlét (mindfulness) alapú önismeret, önelfogadás, adaptív és maladaptív sémák, módszeres önsorsrontás, áldozat-szerep, változtatási igény.

    Mit nyerhetek a tréningtől, ha résztveszek rajta: nagyobb tudatosság a mindennapokban (miért teszem azt, amit teszek, mitől/kitől/mikor indul el a negatív spirál a gondolkozásomban és viselkedésemben), nagyobb elfogadás a természetesen zajló folyamataimmal kapcsolatban, egyre növekvő döntési szabadság az életem különböző területein, fokozódó érzelmi és viselkedéses kontroll, a kényszer érzete nélkül.

Jelentkezés és további információk itt.    


II. modul (2 napos tréning): Változtatás, sématörés és fejlődés

 • az önkorlátozó hiedelmek és sémák átalakítása
 • a személyes változások beindítása, új szokások megalapozása
 • a problémamegoldó és fejlődásorientált gondolkodás erősítése, illetve ehhez tatozó attitűdformálás és készségfejlesztés
 • kreatív és személyre szabott megküzdési módok kidolgozása

  A tréning kulcsfogalmai: fejlődésorientált szemlélet (growth mindset), passzív és aktív optimizmus, a pesszimus előnyei, önfejlesztés, szeméyles sémák átalakítása 

   Mit nyerhetek a tréningtől, ha résztveszek rajta: újfajta, jó alkalmazkodást segítő gondolkodási formákat és konkrét eszközöket, bizonyítottan hatásos praktikákat a személyes önszabotázs-folyamataim kezelésére és a mindennapi elakdásaim meghaladására


III. modul  (2 napos tréning): Új élet, új szokások

 • merre is tart az életem, mi az irány a mindennapokban?
 • a mindennapos rutinjaink és szokásaink felülvizsgálata és új rutinok megalapozása 
 • változás és változtatás, praktikus technikák tapasztalati tanuláson keresztül  

   A tréning kulcsfogalmai: életcél és küldetés, viselkedéses mintázatok, rutinok/berögződések haszna és ára, rutinok árnyalása/átírása, személyes változásmenedzsment, a változás pradoxona, növekedési modell. 

   Mit nyerhetek a tréningtől, ha résztveszek rajta: irányok az élet személyes értelmességének kialakításához, új, jelentős (akár életmódot formáló) szokások és rutinok kialakításának megalapozását, korábbi sémáim átformálást (engem jobban támogató sémamódokra).


Konkrét alkalmak: 

Jelentkezni az info@kistamaslorand.hu e-mail címen, vagy a TEHETSZ program FB oldalán lehet. 

A két napos tréning díja: 39.000 Ft lesz (pontosítás várható a helyszín információkkal együtt). 

Hallgatói kedvezmény: Érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők 20% kedvezményt kapnak a képzések díjából. 

A három modul egyben: 110.000 Ft


Aktuális infomrációk és megújuló tartalmak a témával kapcsolatban: TEHETSZ Facebook oldal 

    

A tréningre való jelentkezéshez az alábbi ívet töltsd ki:

A Jelentkezők adatait bizalmasan kezeljük a honlapon olvasható adatkezelési szabályzat szerint, az adatokhoz harmadik fél nem férhet hozzá.

A jelentkezés a befizetett részvételi díj visszaigazolásával lép érvénybe (erről a fent megadott e-mail címen kap értesítést).  

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról! 

A hírlevélben nem bombázunk spam-ekkel, a következő programokról, szakmai tartalmakról kapsz értesítést.
A hírlevélre történő regisztrációval hozzájárulsz, hogy személyes adataid az Adatvédelmi Tájékoztató rendelkezései szerint védjük meg és kezeljük.