TEHETSZ: Anya-Apa Kiképző

avagy, hogyan "neveld a sárkányodat" ;) edzés szülőknek (online)

Interaktív előadás és workshop sorozat 

A programsorozat célja, hogy igényes, szakmai ismeretátadást és tapasztalatmegosztási lehetőséget biztosítson a jó szülőség iránt érdeklődőknek. 

Az alkalmak során részletesen megvizsgáljuk az alábbi kérdésköröket:

- mit tehet a szülő a gyermeke első 12 évében, ami akár egy élethosszig tartó bizalmi szövetséget alakít ki közöttük, és milyen tényezőkön múlik a kötődés? 

- milyen szülői viselkedéssel és attitűddel alakíthatunk ki negatív sémákat (un. életcsapdákat) a gyerekeinkben (pl. önbecsüléshiány, irreálisan magas önértékelés, szorongós maximalizmus, gőgösség, stb.)?

- és hogyan tovább a kamaszkorban, amikor szinte minden megváltozik, és összedőlni látszik több mint egy évtized gondoskodása?

- mely szülő-gyerek interakciókkal adunk gyerekeinknek pozitív, és melyekkel negatív megküzdési szokásokat?

- mit tehet a szülő, hogy gyereke jól tudjon teljesíteni...és mit tehet azért, hogy boldog legyen? ...és a kettő működhet-e egyszerre?

- mi a "hiszti", és hova lehet menekülni előle? ...és ha a gyerek csinálja? :)

- a 21. századi digitális-információs cunamitól meg kell-e védeni, vagy épp hogy meg kell rá edzeni a gyereket?

- mindezt hogy lehet jól csinálni olyan generációs különbségben, ahol az online élettér az egyiknek anyanyelvi közeg, a másiknak tanult környezet?

- tippek, trükkök, tudás- és tapasztalatmegosztás a gyereknevelés témakörében


A sorozat felépítése

A program előadások (tudásátadás) és esetmegbeszélő workshopok (tapasztalatcsere) kombinációja. Az esetmegbeszélő workshopok másfélórás utánkövetései az előző heti előadásoknak, ahol a csoporttagok egy szakértő által moderált beszélgetés keretében osztják meg eseteiket, kérdéseiket, tapasztalataikat egymással (mi ment tovább, hogy sikerült, milyen kérdés merült fel, kinek, milyen megoldásai vannak). Egyben támogató, szülői közösséggé is formálódik a csoport. 

Részvételi díjak

Egy elődás és a hozzá tartozó utánkövető workshop díja 9.000 Ft / fő, párok esetében 15.000 Ft / pár.

A 4 előadás és 4 workshop egyben, kedvezményesen: 30.000 Ft / fő, párok esetében 55.000 Ft / pár


Jelentezés és egyéb részletek

A következő program várható időpontja még tervezés alatt van. 

A program maximális létszáma 16 fő, lehet egy alkalomra is jelentkezni, de a 4 alkalom együtt ad kellően komplex ismeretet. 

A programot tartja: Kis-Tamás Loránd, pszichológus, GEP (Good Enough Parenting) tréner, bővebb bemutatkozás: https://www.kistamaslorand.hu/

Bármilyen további kérdés, vagy kérés felmerül, szívesen válaszolok e-mailben: info@kistamaslorand.hu

A jelentkezés a részvételi díj kifizetésével lép érvénybe. A díjat a számla megérkezését követően lehet befizetni (a számlát a fent megadott e-mail címre fogjuk küldeni).

Amennyiben a jelentkezésre 1 napon belül nem érkezik válasz, írjon az info@kistamaslorand.hu címre, mert lehet, hogy elakadt a levél, vagy elírás történt az email címben.